Philosophy Image 1

Γενικά

Πιστεύουμε ότι οι αγώνες αποτελούν το υπέρτατο πεδίο δοκιμών για ένα σκάφος.

Πολύ απλά, αν ένα σκάφος όχι μόνο επιβιώνει αλλά και διακρίνεται στις δύσκολες συνθήκες ενός αγώνα, μπορεί πολύ ευκολότερα να αντεπεξέλθει στις συνθήκες οδήγησης ενός μέσου χρήστη, όσο σκληρές κι αν είναι αυτές.

Αντίθετα με την άποψη ότι οι αγώνες είναι συνυφασμένοι μόνο με την ταχύτητα και γενικά απευθύνονται σε ένα εξειδικευμένο κοινό που ενδιαφέρεται για εξειδικευμένα σκάφη, εμείς πιστεύουμε πως οι αγώνες αποτελούν συνδυασμό πολλών και σημαντικών παραγόντων που αφορούν ΟΛΑ τα σκάφη ανεξαιρέτως, ακριβώς επειδή οι συνθήκες ταξιδιού ενός οποιουδήποτε σκάφους αναψυχής δεν είναι ποτέ προκαθορισμένες.


Αξιοπιστία - Αντοχή

Οι αγώνες ανοικτής θαλάσσης καλύπτουν αποστάσεις 45 - 65 ν.μ. σε συνθήκες θαλάσσης έως και 5 μποφόρ (που πολλές φορές τοπικά είναι δυσμενέστερες), όσο δηλαδή και ένα θαλασσινό ταξίδι τουρισμού με ίδιες ή και χειρότερες συνθήκες θαλάσσης.

Η διαφορά είναι ότι στον αγώνα, τα σκάφη πλέουν "πάσει δυνάμει" για όλη την διαδρομή, αντίθετα με τον μέσο χρήστη που σκοπό έχει την αναψυχή.

Αυτό και μόνο το γεγονός επιβάλλει το ότι το σκάφος πρέπει δομικά να είναι αξιόπιστο ώστε να αντέξει τις όποιες καταπονήσεις στην γάστρα αλλά και στην όλη υπερκατασκευή του (μπαλόνια, κονσόλες, καθίσματα, δελφινιέρες κλπ).

Από την 8χρονη εμπειρία και συμμετοχή μας σε κάθε είδους αγώνες του πρωταθλήματος, αλλά και τον πρόσφατο άθλο στο 1ο Ράλλυ Ερυθράς Θάλασσας, σκάφος μας ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΠΟΤΕ από αστοχία του, παρά μόνον από μηχανικά προβλήματα.

Αυτό είναι ένα γεγονός που έχουν κάνει τα TOP LINE συνώνυμα της αξιοπιστίας, η δε αντοχή των σκαφών μας είναι παροιμιώδης στους κύκλους των "επαϊόντων" φίλων της θάλασσας.


Ταχύτητα

Η ταχύτητα, όταν συνοδεύεται από αντοχή και αξιοπιστία, είναι ο παράγοντας που θα φέρει τη νίκη στους αγώνες.

Ένα σκάφος δεν μπορεί να διακριθεί μόνο από την στιβαρότητα της κατασκευής του, χρειάζεται να είναι και γρήγορο.

Τα TOP LINE ανέκαθεν απευθύνονταν κυρίως σε "ανήσυχους" οικογενειάρχες, ανθρώπους με αυξημένες απαιτήσεις από τα σκάφη τους, οι οποίοι επιζητούν κάποιες φορές και το "λίγο γρηγορότερο" ταξίδι.

Οι πρότυπες και πρωτοποριακές σχεδιάσεις μας καταφέρνουν τα σκάφη μας να είναι πάντα, χωρίς παραχωρήσεις στον τομέα της ενδιαίτησης των επιβαινόντων, γρηγορότερα από τον ανταγωνισμό.

Αυτό αντανακλά και στους αγώνες, όπου οι πολυάριθμες νίκες σε όλες τις κατηγορίες και τα τρία πρωταθλήματα που κατέκτησε η TOP LINE την κατέστησαν συνώνυμη της ταχύτητας.


Πλεύση

Για ένα σκάφος, η πλεύση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας της σχεδίασης του.

Φυσικά στους αγώνες, όπου πολύ σπάνια οι συνθήκες θάλασσας είναι ήρεμες, ο παράγοντας αυτός αποτελεί καθοριστικό σημείο για την επιτυχία.

Αν η τελική ταχύτητα που επιτυγχάνει ένα σκάφος δεν συνδυάζεται με καλά χαρακτηριστικά πλεύσης, είναι απλώς ένα στατιστικό στοιχείο που μπορεί να επιτευχθεί σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.

Η ικανότητα πλεύσης σε δύσκολες συνθήκες και με υψηλότερες από τα άλλα σκάφη ταχύτητες, διέκρινε από την αρχή τα TOP LINE έναντι των υπολοίπων και έφερε τις σωρείες των νικών μας.

Μιλώντας μάλιστα για δύσκολες συνθήκες, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε το 1ο Ράλλυ Ερυθράς Θάλασσας, όπου η εταιρεία μας συμμετείχε με την καινούργια ναυαρχίδα του στόλου μας, το Corsair 33 στην παρθενική του εμφάνιση.

Αντιμετωπίζοντας εξαιρετικά άσχημες συνθήκες θάλασσας στον πολυήμερο αγώνα, το σκάφος μας κατατρόπωσε τον διεθνή ανταγωνισμό, τερματίζοντας 1ο και στα 4 συνολικά σκέλη του αγώνα, καταλαμβάνοντας φυσικά την 1η θέση ενάντια σε ισχυρότερους σε ιπποδυνάμεις συνδυασμούς!

Η απάντηση του πώς επιτεύχθηκαν οι νίκες αυτές, βρίσκεται στην πρότυπη σχεδίαση των TOP LINE και των καινοτομιών αυτής έναντι του ανταγωνισμού.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στη σχεδίαση και κατασκευή των TOP LINE, δείτε τα στοιχεία στη σελίδα ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ και ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.


Οικονομία

Όσο κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως περίεργο, οι αγώνες είναι ένας ακόμα τομέας που αναδεικνύει την υπεροχή των TOP LINE στον παράγοντα της οικονομίας κατανάλωσης.

Λέγοντας "περίεργο", εννοούμε πως ειδικά στους αγώνες η χαμηλή κατανάλωση, στους αγώνες δεν λαμβάνεται υπ' όψη, αλλά μόνο το καλό αποτέλεσμα.

Όμως η μικρότερη κατανάλωση καυσίμου των TOP LINE σε σχέση με τα άλλα σκάφη με ίδιους ή και μεγαλύτερους ακόμα κινητήρες είναι άλλο ένα πολυσυζητημένο "μυστικό" στον κόσμο των αγώνων.

Για παράδειγμα, ο ΠΗΓΑΣΟΣ P 27 που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία 250 hp Sport του 2005, με κινητήρα 225 Hp είχε μέση κατανάλωση μικρότερη ή ίση με 1,1 lt/nm σε συνθήκες αγώνα!

Δεν επρόκειτο φυσικά για θαύμα, απλά και μόνο για την επιβεβαίωση της άριστης σχεδίασης και υψηλής απόδοσης γάστρας.

Ευνόητο είναι πως οι αποδοτικές γάστρες μόνο θετικά μπορούν να συντελέσουν σε μια ασφαλή, άνετη, γρήγορη και οικονομικότερη πλεύση.


Μοντέλα

Αντίθετα με όλες τις άλλες εταιρείες, ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ TOP LINE (εκτός από τα δύο μικρότερα 330 και 450) έχουν ριχτεί στον στίβο των αγώνων ευθύς αμέσως από την ημέρα παραγωγής τους.

Από αυτά, ΟΛΑ έχουν διακριθεί, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο, αλλά το κυριώτερο είναι ότι μείναμε πιστοί στην ουσία της φιλοσοφίας μας: οι αγώνες ανοιχτής θαλάσσης είναι το υπέρτατο πεδίο δοκιμών.

Στην πράξη λοιπόν όλα τα μοντέλα μας είναι "battle proven" (δοκιμασμένα στη μάχη) και όχι στην θεωρία των ισχυρισμών κάποιων προσπέκτους.

Σκάφη μας από όλες τις σειρές (MAX, S και ΠΗΓΑΣΟΣ) στέφθηκαν πρωταθλητές σε όλες τις κατηγορίες, Sport και Τουρισμού, ενώ η απόλυτη νίκη που πέτυχε το καινούργιο Corsair 33 στο 1ο Ράλλυ Ερυθράς Θάλασσας άφησε άναυδο τον διεθνή ανταγωνισμό.

Μάλιστα, με ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιων ειδικών εκδόσεων (που και από αυτές βέβαια προήλθαν γάστρες παραγωγής), τα σκάφη μας που συμμετέχουν σε αγώνες είναι κοινά σκάφη παραγωγής που χρησιμοποιούνται για αναψυχή από τους ιδιοκτήτες τους όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Με λίγα λόγια, δεν υπάρχουν σκάφη "ακατάλληλα" για αγώνες και "κατάλληλα" μόνο για αναψυχή, απλά υπάρχουν σκάφη καλύτερα και χειρότερα.

Η θάλασσα άλλωστε, το φυσικό περιβάλλον κάθε σκάφους, δεν είναι πάντα σύμφωνη με την άποψή μας περί ταξιδιού αναψυχής.

Επικοινωνία

Πάροδος Δημ. Χρήστου Μπέκα
(Περιφερειακός ΣΠΑΤΩΝ)
190 04  ΣΠΑΤΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

210 6025515

210 6025535

Βρείτε μας

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα, άρθρα και δημοσιεύσεις.
Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων, την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας, αλλά και για να σας εξασφαλίσουμε μία κορυφαία και απροβλημάτιστη εμπειρία περιήγησης.