1ο Σκέλος: Αγώνας Ρόδου

Την Κυριακή 7 Μαΐου στο πανέμορφο Φαληράκι της Ρόδου έλαβε χώρα ο πρώτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανοιχτής Θαλάσσης.

Τα μέλη του ΡΟΤΑ Φουσκωτών είχαν φροντίσει και, όπως και την προηγούμενη χρονιά, διοργάνωσαν έναν καταπληκτικό αγώνα με κάλυψη από ελικόπτερο, ζωντανή μετάδοση σε τοπικό κανάλι αλλά και όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες που εξασφάλισαν την επιτυχία σε όλα τα επίπεδα.

Ο φετεινός αγώνας είχε την μορφή ανοιχτού τριγώνου, μέσα στον υπήνεμο όρμο Φαληράκι, γεγονός που συνέβαλλε στην μεγαλύτερη προσέλευση θεατών και στην καλύτερη παρακολούθηση του αγώνα.

Συνέβαλλε επίσης και στην επίτευξη υψηλών μέσων ταχυτήτων από τα σκάφη, τα οποία δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τις δυσμενέστερες συνθήκες της ανοικτής θάλασσας.

Η TOP LINE συμμετείχε στον αγώνα με 3 σκάφη, όλα στην κατηγορία Τουρισμού, με το αξιοπερίεργο πως ΟΛΑ τα σκάφη ήταν καινούργιες συμμετοχές και έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση!

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τα πληρώματα να διακριθούν:

 • Γιακουμάκης –  Παναγιωτίδης: ΠΗΓΑΣΟΣ P 27 Mercury 300, 1οι στα +250 hp
 • Δαμιανάκης – Θάνος: ΠΗΓΑΣΟΣ P 23 Johnson 150, 2οι στα 150 hp
 • Γιακουμάκης – Πάγκαλης: ΠΗΓΑΣΟΣ P 20 Suzuki 140 4T, 6οι στα 150 hp (ανέβηκαν κατηγορία).

Συγχαίρουμε τα παραπάνω πληρώματα για την επάξια συμμετοχή τους και τους καλωσορίζουμε στην αγωνιστική μας οικογένεια της TOP LINE Racing!


2o Σκέλος: Αγώνας Κρήτης

Την Κυριακή 21 Μαΐου στο Ηράκλειο έλαβε χώρα ο δεύτερος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανοιχτής Θαλάσσης.

Ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών (ΠΟΦΣ) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το "7ο Μινωικό Τρόπαιο 2006".

Ο καιρός ήταν πολύ καλός και η κατάσταση της θάλασσας ήρεμη, γεγονός που βοήθησε τους αγωνιζομένους στην επίτευξη υψηλών μέσων ταχυτήτων.

Η TOP LINE συμμετείχε στον αγώνα με 7 σκάφη, 6 στην κατηγορία Τουρισμού και 1 στην κατηγορία Sport, τα περισσότερα εκ των οποίων πέτυχαν σπουδαίες διακρίσεις:

 • Γραμματικάκης - Κυπραίος: R 22 Mercury 200, 1οι στα 200 hp Sport
 • Γιακουμάκης –  Παναγιωτίδης: ΠΗΓΑΣΟΣ P 27 Mercury 300, 1οι στα +250 hp και 1οι Γενικής Τουρισμού
 • Χιονίδης - Σπηλιωτόπουλος: ΠΗΓΑΣΟΣ P 27 Yamaha 250, 1οι στα 250 hp Τουρισμού
 • Πελεκός - Πυθαρούλης: S 24 Yamaha 250, 2οι στα 250 hp Τουρισμού
 • Δαμιανάκης – Θάνος: ΠΗΓΑΣΟΣ P 23 Johnson 150, 4οι στα 150 hp
 • Οικονόμου – Περιστέρης: ΠΗΓΑΣΟΣ P 27 Mercury 200, 4οι στα 200 hp Τουρισμού
 • Χατζηκώστας - Χατζηκώστας: MAX 570 Johnson 175, 5οι στα 200 hp Τουρισμού

Συγχαίρουμε τα παραπάνω πληρώματα για την επάξια συμμετοχή τους που για άλλη μιά φορά κράτησαν ψηλά την σημαία της TOP LINE Racing!


3ο Σκέλος: Αγώνας Κέρκυρας

Το Σάββατο 17 Ιουνίου έγινε στην Κέρκυρα ο τρίτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανοιχτής Θαλάσσης.

Ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Κέρκυρας (ΟΦΣΚ) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον αγώνα που διεξήχθη - όπως και στη Ρόδο - με μορφή ανοιχτού τριγώνου, εξασφαλίζοντας έτσι μεγάλη προσέλευση θεατών.

Επιπρόσθετα, ο πολύ καλός καιρός και η ήρεμη κατάσταση της θάλασσας βοήθησε τους αγωνιζομένους στην επίτευξη υψηλών μέσων ταχυτήτων.

Η TOP LINE συμμετείχε στον αγώνα με 5 σκάφη, 4 στην κατηγορία Τουρισμού και 1 στην κατηγορία Sport, που πέτυχαν τα εξής αποτελέσματα:

 • Γιακουμάκης –  Παναγιωτίδης: ΠΗΓΑΣΟΣ P 27 Mercury 300, 1οι στα +250 hp και 1οι Γενικής Τουρισμού
 • Ντρίντζης - Καρπαθάκη: ΠΗΓΑΣΟΣ P 27 Mercury 300, 3οι στα +250 hp (πρώτη συμμετοχή για το συμπαθέστατο ζευγάρι από την Λέρο, καλή συνέχεια!)
 • Χιονίδης - Σπηλιωτόπουλος: ΠΗΓΑΣΟΣ P 27 Yamaha 250, 3οι στα 250 hp Τουρισμού
 • Οικονόμου – Περιστέρης: ΠΗΓΑΣΟΣ P 27 Mercury 200, 2οι στα 200 hp Τουρισμού

Οι Γραμματικάκης - Κυπραίος με το R 22 που είχαν σίγουρη διάκριση στην κατηγορία 200 hp Sport, εγκατέλειψαν δυστυχώς λόγω μηχανικής βλάβης (έσπασε το πόδι της μηχανής).

Συγχαίρουμε τα παραπάνω πληρώματα για την επάξια συμμετοχή τους!


4ο Σκέλος: Αγώνας Αθήνας

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου έγινε στην Αθήνα ο τέταρτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανοιχτής Θαλάσσης.

Ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος (ΟΦΣΕ) διοργάνωσε τον αγώνα ανοιχτής θαλάσσης που διεξήχθη στη διαδρομή Βάρκιζα - Σαν Τζώρτζης και επιστροφή.

Οι συμμετοχές ήταν πολλές (45) και αντίστοιχα μεγάλη ήταν και η προσέλευση των θεατών, υπήρχε δε κάλυψη από ελικόπτερο.

Ο καιρός ήταν πολύ καλός, όχι όμως και η κατάσταση της θάλασσας, που σε μερικά σημεία μάλιστα έφθανε τα 5 Β.

Η TOP LINE συμμετείχε στον αγώνα με 5 σκάφη, 4 στην κατηγορία Τουρισμού και 1 στην κατηγορία Sport, που πέτυχαν τα εξής αποτελέσματα:

 • Γιακουμάκης –  Ντρίντζης: ΠΗΓΑΣΟΣ P 27 Mercury 300, 3οι στα +300 hp Τουρισμού
 • Δαμιανάκης - Βιτσαξάκης: ΠΗΓΑΣΟΣ P 23 Johnson 150, 1οι στα 150 - 199 hp Τουρισμού και πολύ καλή εμφάνιση για το πλήρωμα από την Κρήτη!
 • Πανηγύρης - Τυροπώλης: ΠΗΓΑΣΟΣ P 23 Evinrude 200, 3οι στα 200 hp Τουρισμού (πρώτη συμμετοχή σε αγώνα για το Αθηναϊκό πλήρωμα, καλή συνέχεια!)
 • Γραμματικάκης - Θεοδωράκης: R 22 Mercury 200, 4οι στα 200 - 275 hp Sport

Εδώ πρέπει να αναφερθεί πως στον αγώνα αυτόν υπήρξαν τροποποιήσεις σε κάποιες κατηγορίες, γεγονός που προκαλεί εντύπωση σε αυτό το στάδιο καθώς το πρωτάθλημα πλησιάζει στη λήξη του.

Για παράδειγμα οι Γιακουμάκης και Ντρίντζης που έτρεχαν μέχρι τώρα στα +250, βρέθηκαν να τρέχουν στα +300, κόντρα με τα διμήχανα σκάφη με ζεύγος 275 hp!

Οι Οικονόμου – Περιστέρης με ΠΗΓΑΣΟΣ P 27 Mercury 200 που είχαν σίγουρη διάκριση στην κατηγορία 200 hp Τουρισμού, εγκατέλειψαν δυστυχώς λόγω μηχανικής βλάβης (ντίζα γκαζιού).

Συγχαίρουμε όλα τα παραπάνω πληρώματα για την επάξια συμμετοχή τους!


5ο Σκέλος: Αγώνας Μακρύγιαλου

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου έγινε στον όμορφο Μακρύγιαλο Πιερίας ο πέμπτος και τελευταίος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανοιχτής Θαλάσσης.

Η Λέσχη Ταχυπλοΐας Φουσκωτών Μακρύγιαλου (ΛΕΤΑΦΜ) διοργάνωσε τον αγώνα ανοιχτής θαλάσσης με μεγάλη επιτυχία, που διεξήχθη σε μορφή ανοιχτού τριγώνου.

Οι συμμετοχές ήταν πολλές και αντίστοιχα μεγάλη ήταν και η προσέλευση των θεατών.

Ο καιρός ήταν πολύ καλός, όπως και η κατάσταση της θάλασσας, κάτι που βοήθησε στην επίτευξη υψηλών ταχυτήτων από τα πληρώματα.

Παρά την απειρία της ΛΕΤΑΦΜ που δεν είχε οργανώσει ξανά αγώνα, με την βοήθεια των υπολοίπων Ομίλων η διοργάνωση ήταν άριστη σε όλους τους τομείς και ο αγώνας είχε μεγάλη επιτυχία, το δε κλίμα ήταν εορταστικό!

Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά για την πρώτη τους προσπάθεια που κέρδισε τις εντυπώσεις από όλους.

Το μόνο μελανό σημείο, χωρίς ευθύνη  βέβαια των διοργανωτών, υπήρξε η αποχή από τον αγώνα αυτό των σκαφών του ΟΦΣΕ.

Κρίμα για αυτή την απόφαση που στέρησε από πολλά Αθηναϊκά πληρώματα την συμμετοχή σε αυτή την φιέστα, η οποία έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το Πρωτάθλημα του 2006!

Η TOP LINE συμμετείχε στον αγώνα με 8 σκάφη (!!!), 6 στην κατηγορία Τουρισμού και 2 στην κατηγορία Sport, τα περισσότερα μάλιστα ανήκαν σε απλούς φίλους που για πρώτη φορά συμμετείχαν σε αγώνα, και πέτυχαν τα εξής αποτελέσματα:

 • Γραμματικάκης - Θεοδωράκης: R 22 Mercury 200, 3οι στα 250 hp Sport (ανέβηκαν κατηγορία) αλλά και 3οι Γενικής!
 • Λιάππης - Μπαλούτογλου: ΠΗΓΑΣΟΣ P 23 - Mercury 150, 2οι στα 150 hp Sport.
 • Σαχίδης –  Βερανούδης: ΠΗΓΑΣΟΣ P 27 Evinrude 225, 1οι στα 300 hp Τουρισμού και επανεμφάνιση του Πρωταθλητή μας που έδειξε τα δόντια του!
 • Λιγούδης - Κάνουλα: S 24 - Mercury 250, 2οι στα 225 - 250 hp Τουρισμού και πολύ καλή εμφάνιση για την πρώτη συμμετοχή από το συμπαθέστατο ζευγάρι - πλήρωμα από την Θεσσαλονίκη! Μπράβο στον Σάκη και τη Νατάσα!
 • Ηλιάδου - Κάλφας: ΠΗΓΑΣΟΣ P 27 - Mercury 225, 3οι στα 225 - 250 hp Τουρισμού και επίσης πολύ καλή εμφάνιση για την πρώτη συμμετοχή από το ζευγάρι - πλήρωμα από την Θεσσαλονίκη. Στην οδηγό Ρένα Ηλιάδου δόθηκε μάλιστα και ξεχωριστή τιμητική διάκριση ως την μοναδική γυναίκα οδηγό! Μπράβο Ρένα και Μπάμπη!
 • Πουρσανίδης - Τοκλατίδης: ΠΗΓΑΣΟΣ P 23 - Mercury 200, 2οι στα 200 hp Τουρισμού (πρώτη συμμετοχή σε αγώνα για το πλήρωμα από την Θεσσαλονίκη, καλή συνέχεια!)
 • Μαυρουδής - Πετσάνης: ΠΗΓΑΣΟΣ P 23 - Mercury 200, 4οι στα 200 hp Τουρισμού (με πολλά προβλήματα) και επανεμφάνιση μετά από χρόνια απουσίας του γερόλυκου παππού!

Οι Ντρίντζης – Περιστέρης με ΠΗΓΑΣΟΣ P 27 Mercury 300 που είχαν σίγουρη διάκριση στην κατηγορία 300 hp Τουρισμού, εγκατέλειψαν δυστυχώς από μηχανική βλάβη.

Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά της Topline για την πανάξια συμμετοχή τους!

Επικοινωνία

Πάροδος Δημ. Χρήστου Μπέκα
(Περιφερειακός ΣΠΑΤΩΝ)
190 04  ΣΠΑΤΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

210 6025515

210 6025535

Βρείτε μας

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα, άρθρα και δημοσιεύσεις.
Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων, την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας, αλλά και για να σας εξασφαλίσουμε μία κορυφαία και απροβλημάτιστη εμπειρία περιήγησης.