Safety_1

Έχοντας το προνόμιο να ζούμε στην Ελλάδα με τα 3000 νησιά της, τις θάλασσες που την περικλείουν από παντού και τη ναυτική παράδοση στο αίμα μας εδώ και χιλιάδες χρόνια, κάθε χρόνο χιλιάδες φίλοι της θάλασσας ξεχύνονται με τις οικογένειες και τους φίλους τους αναζητώντας χαλάρωση, διασκέδαση και ευθυμία, αλλά και αμέτρητες, διαφόρων ειδών στιγμές που δημιουργούν τις αναμνήσεις.

Η Top Line είναι υπερήφανη που παρέχει αυτήν την ήρεμη πολυτέλεια και θέλει να εξασφαλίσει ότι οι αναμνήσεις αυτές θα είναι τρυφερές, και όχι τρομακτικές, για όλους τους φίλους της θάλασσας.

Αντιμετωπίζοντας σοβαρά και με υπευθυνότητα τη διασκέδαση, ακονίζοντας τις δεξιότητές σας και έχοντας πάντα την ασφάλεια κατά νου εξασφαλίζετε την εγγύηση για επιτυχημένα ταξίδια κάθε χρόνο.

Δυστυχώς η παραβίαση απλών κανόνων ασφαλείας και η στιγμιαία επιπολαιότητα, έχουν μετατρέψει αρκετές φορές τέτοιες στιγμές χαλάρωσης σε τραγωδίες.

Τα στατιστικά στοιχεία (κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις Ευρωπαϊκές χώρες) έρχονται να μας υπενθυμίσουν αυτή την σκληρή πραγματικότητα.

Σε όλο τον κόσμο, κατά την διάρκεια των διακοπών με σκάφη αναψυχής πνίγονται άνθρωποι επειδή στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων παραβίασαν απλούς κανόνες ασφαλείας.

Σχεδόν 90% των θυμάτων δεν φορούσαν τα ατομικά τους σωσίβια. 80% όλων των αναφερόμενων ατυχημάτων περιελάμβαναν παράγοντες που σχετίζονται με ενέργειες του χειριστή, όπως απροσεξία, αδιάφορη και απερίσκεπτη οδήγηση, απειρία, οδήγηση με επισφαλή για τις συνθήκες ταχύτητα και χωρίς κανενός είδους επαγρύπνηση.

Η υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος περιλήφθηκε κι αυτή σε σχεδόν ένα τρίτο όλων των μοιραίων περιστατικών.

Φυσικά τα θύματα δεν αφορούν πάντα στους επιβαίνοντες αλλά αρκετές φορές τρίτους, όπως λουόμενους, επιβάτες άλλων σκαφών σε συγκρούσεις, ελεύθερους καταδύτες κ.α. 

Βάσει της νομοθεσίας μας πρέπει να φέρουμε πάνω στο σκάφος αριθμό σωσιβίων ίσο με τον αριθμό των ατόμων στην άδεια του σκάφους.

Παρότι σχεδόν όλοι συμμορφωνόμαστε με αυτόν τον κανονισμό, αρκετά λιγότεροι φορούν σωσίβιο κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού.

Επίσης, ενώ σχεδόν όλοι είναι εφοδιασμένοι με τα σωστικά μέσα που προβλέπονται, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως θα χρησιμοποιήσουν π.χ. έναν πυροσβεστήρα ή τα βεγγαλικά σε κατάσταση ανάγκης.

Όλες οι εξωλέμβιες μηχανές είναι εφοδιασμένες με διακόπτη αυτόματης απενεργοποίησης (kill switch), κάποιοι όμως δεν το έχουν δεμένο πάνω τους, συνήθως γιατί «πάνε κοντά» ή «δεν τρέχουν» ή «η θάλασσα είναι ήρεμη».

Επικοινωνία

Πάροδος Δημ. Χρήστου Μπέκα
(Περιφερειακός ΣΠΑΤΩΝ)
190 04  ΣΠΑΤΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

210 6025515

210 6025535

Βρείτε μας

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα, άρθρα και δημοσιεύσεις.
Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων, την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας, αλλά και για να σας εξασφαλίσουμε μία κορυφαία και απροβλημάτιστη εμπειρία περιήγησης.