Βασικά Εφόδια

Ατομικά σωσίβια όσα ο αριθμός των αναγραφομένων ατόμων στην άδεια προσαυξημένος κατά 10%

Ένα κυκλικό σωσίβιο με σχοινί 15 μ.

Τρία βεγγαλικά χεριού και ένα καπνογόνο

Ένα ραδιόφωνο τρανζίστορ με δυνατότητα λειτουργίας καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής στο σκάφος και ένα κινητό τηλέφωνο με εφεδρική μπαταρία ή τροφοδοτικό ή VHF χειρός ναυτικού τύπου ή σταθερό VHF ναυτικού τύπου

Φώτα ναυσιπλοΐας, εφόσον κινούνται μετά τη δύση του ήλιου σύμφωνα με τον κανονισμό (πράσινο, κόκκινο, περίβλεπτος)

Ένας ανοξείδωτος σουγιάς

 Ένας φακός στεγανός, με εφεδρικές μπαταρίες

 Ένα σχοινί ρυμούλκησης μήκους τουλάχιστον 20 μ.

 Μια άγκυρα με σχοινί και ανάλογη αλυσίδα

 Μια πλωτή άγκυρα

 Ένα ζευγάρι κουπιά

 Ένα φαρμακείο με το απαραίτητο υλικό για τις πρώτες βοήθειες

 Ένα πυροσβεστήρα CO2

 Ένα κουβά ή χειροκίνητη ή ηλεκτρική αντλία

Περιορισμοί στους πλόες

Τα φουσκωτά σκάφη μπορούν να απομακρύνονται από την πλησιέστερη ακτή μέχρι:

  • 3 ν.μ. αν διαθέτουν μόνο τα βασικά εφόδια
  • 6 ν.μ. εφόσον διαθέτουν, επιπλέον των βασικών εφοδίων, δεύτερο κυκλικό σωσίβιο με σχοινί 15 μ., ή πνευστή σχεδία ή πλευστική συσκευή.
  • 10 ν.μ. εφόσον διαθέτουν, επιπλέον των βασικών εφοδίων, δεύτερο κυκλικό σωσίβιο με σχοινί 15 μ. και πνευστή σχεδία ή πλευστική συσκευή για το 50% του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επιβαινόντων.
  • χωρίς τοπικούς περιορισμούς εφόσον διαθέτουν, επιπλέον των βασικών εφοδίων, δεύτερο κυκλικό σωσίβιο με σχοινί 15 μ., πνευστή σχεδία ή πλευστική συσκευή για το 50% του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επιβαινόντων, εφεδρική κοινή άγκυρα, εφεδρικό μέσον πρόωσης (μηχανή) και σφυρίχτρα (κόρνα).

Προσοχή: Για όλα τα εφόδια ο ιδιοκτήτης υπογράφει υπεύθυνη δήλωση ότι τα διαθέτει και βρίσκονται σε καλή κατάσταση και δεν είναι υποχρεωμένος, εκτός της εφεδρικής μηχανής και του VHF, να προσκομίσει στις Λιμενικές Αρχές τιμολόγια ή αποδείξεις αγοράς.

Επεξηγήσεις

1. Όλα τα  σωσίβια ο αριθμός των οποίων καθορίζεται βάση του αριθμού αδείας επιβαινόντων, θα πρέπει να βρίσκονται πάντα στο σκάφος έστω και εάν σε δεδομένη στιγμή στο σκάφος επιβαίνουν άτομα αριθμητικά λιγότερα από το ανώτατο επιτρεπτό.

2. Στο σκάφος θα πρέπει να βρίσκονται πάντα όλα τα εφόδια που καθορίζονται από την άδεια του σύμφωνα με την δυνατότητα του απομάκρυνσης από την πλησιέστερη ακτή έστω και εάν πλέει σε απόσταση μικρότερη από αυτής της αδείας.

Επικοινωνία

Πάροδος Δημ. Χρήστου Μπέκα
(Περιφερειακός ΣΠΑΤΩΝ)
190 04  ΣΠΑΤΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

210 6025515

210 6025535

Βρείτε μας

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα, άρθρα και δημοσιεύσεις.
Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων, την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας, αλλά και για να σας εξασφαλίσουμε μία κορυφαία και απροβλημάτιστη εμπειρία περιήγησης.